En Çok Arıza Yapan Arabalar Açıklandı. Bu Arabalar Sanayiden Çıkmıyor!

Sıfır kilometre ya da ikinci el araç satın almak isteyenler için, aracın tasarımı, performansı, güvenliği, teknik özellikleri ve yakıt tüketimi kadar arıza durumları da kritik bir öneme sahiptir. Araştırma şirketlerinin yaptığı çalışmalar, otomobillerin arıza puanlarıyla ilgili değerli bilgiler sunmaktadır.

En Çok Arıza Yapan Arabalar Açıklandı. Bu Arabalar Sanayiden Çıkmıyor!
Görüntüleme: 35

En yeni haberler için takip et! > Google Haberler


Bu çalışmalar, belirli bir zaman aralığında araçların kaç kez arıza yaptığı, tamir masrafları, tamir süreleri ve yapılan yol miktarı gibi parametreleri ortaya çıkararak, müşterilere alışverişleri sırasında rehberlik etmektedir. En çok arıza yapan arabalara yazının devamında ulaşabilirsiniz.

Volkswagen Polo

En Çok Arıza Yapan Otomobiller listesinin son sırasında Volkswagen Polo yer alıyor. Kullanıcı geri bildirimlerine göre, her beş Polo kullanıcısından biri arızalardan şikayetçi durumda. Yapılan araştırmalara göre, 100 üzerinden 14 arıza puanına sahip olan aracın arızalarının yüzde 42.86’si aks ve süspansiyon sisteminde, yüzde 28.57 ile ısıtma ve soğutma sistemlerinde görülmektedir.

Nissan X-Trail

En Çok Arıza Yapan Otomobiller listesinin dokuzuncu sırasında yer alan Nissan X-Trail modelinin sahipleriyle yapılan anketlere göre, kullanıcıların yüzde 43’ü araçlarında sorun olduğunu söylüyor. Arıza raporlarına göre, 100 üzerinden 16 arıza puanına sahip olan X-Trail’de en sık rastlanan sorunlar yüzde 32.38 oranıyla aks ve süspansiyon sisteminde, yüzde 16.67 oranıyla elektriksel sorunlarda ve yüzde 13.33 oranında motor arızalarında ortaya çıkmaktadır.

Volvo XC90

En Çok Arıza Yapan Otomobiller listesinin sekizinci sırasında yer alan Volvo XC90 modelini kullanan sürücülerden alınan geri bildirimlere göre, sürücülerin yüzde 56’sı araçlarındaki arızalardan şikayetçi durumda. Yüzde 24 oranında aks ve süspansiyon sistemi sorunlarının görüldüğü araçta, yüzde 18.93 oranında elektriksel sorunlara rastlanmaktadır.

En Çok Arıza Yapan Arabalar Açıklandı. Bu Arabalar Sanayiden Çıkmıyor!

Mercedes-Benz C-Class

En Çok Arıza Yapan Otomobiller listesinin yedinci sırasında yer alan Mercedes-Benz C-Class modeli, kullanıcılarıyla yapılan anketlere göre, her üç C-Class’tan birinde sorun yaşandığını gösteriyor. C-Class modellerinde ortaya çıkan sorunların yüzde 33.07’si aracın elektriksel sisteminde, yüzde 17.72 ile ısıtma ve soğutma sistemi arızaları ve yüzde 15.35 ile motor arızaları olarak rapor edilmektedir. Güncel Mercedes C fiyat listesi için tıklayabilirsiniz.

Citroen C4 Cactus

Citroen C4 Cactus modelini kullanan kullanıcılardan alınan bilgilere göre, neredeyse her beş C4 Cactus’ten biri sorunlu. Aks ve süspansiyon sisteminde görülen sorunların yüzde 24.83 oranıyla başı çektiği 100 üzerinden 18 arıza puanına sahip araçta, yüzde 15.56 oranında elektriksel sistem ve yüzde 15.89 oranındaysa motor arızaları yaşanmaktadır.

Audi Q5

Audi Q5 modelini kullanan kullanıcılardan alınan geri bildirimlere göre, her üç Q5 kullanıcısından biri, aracının arızalarından şikayetçi. Arıza raporlarına göre 18 arıza puanına sahip olan Q5’te arızaya en çok rastlanan bölüm yüzde 28.74 oranıyla elektriksel sistem, bu oranı yüzde 20.96 ile motor arızaları izlemektedir.

En Çok Arıza Yapan Arabalar Açıklandı. Bu Arabalar Sanayiden Çıkmıyor!

Peugeot 308

Peugeot 308 modelini kullanan sürücülerle yapılan anketlere göre, araçların neredeyse yarısında sorunlarla karşılaşılmaktadır. Arıza raporlarının analizi sonucu 18 arıza puanı alan Peugeot 308’de, yüzde 25.60 oranla motor kısmı en çok arızanın ortaya çıktığı bölüm olurken, ikinci olarak yüzde 19.32’lik oranla ısıtma ve soğutma sistemi arızaları yaşanmaktadır. Güncel Peugeot 308 fiyat listesi içinde tıklayabilirsiniz.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai modellerini kullanan kullanıcılardan özellikle dizel versiyonuna sahip sürücülerin yüzde 47’sinin araçtaki arıza sorunlarından yakındığı görülmektedir. Detaylandırılmış arıza raporlarına göre 21 arıza puanına sahip olan Qashqai’de en sık rastlanan sorunlar yüzde 34.28 ile aks ve süspansiyon sisteminde, bu oranı yüzde 17.56 ile elektriksel sistem arızaları izlemektedir.

Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport modelini kullanan sürücülerle yapılan anketler sonucunda, Discovery Sport’ların neredeyse yarısında sorunlar ortaya çıkmaktadır. Arıza raporlarının analiz edilmesiyle 25 arıza puanı verilen Discovery Sport’ta, yüzde 41.68 oranında aks ve süspansiyon sorunları başı çekerken, yüzde 18.19 oranındaysa elektriksel sistem sorunları ortaya çıkmaktadır.

En Çok Arıza Yapan Arabalar Açıklandı. Bu Arabalar Sanayiden Çıkmıyor!

Land Rover Range Rover

En Çok Arıza Yapan Otomobiller listesinin zirvesinde, Land Rover Range Rover modeli yer alıyor. Range Rover modelini kullanan kullanıcılardan alınan geri bildirimlere göre, araç sahiplerinin yüzde 50’den fazlası araçlarındaki sorunlardan şikayetçi durumda. Arıza raporlarına göre en yüksek arıza puanını alarak zirveye yerleşen Range Rover’daki arızaların yüzde 42.20’si, tıpkı Discovery Sport’ta olduğu gibi aks ve süspansiyon sistemlerinde ortaya çıkarken, bu oranı yüzde 20.79 ile elektrik sistem arızaları izliyor. Ayrıca Land Rover ve Range Rover farkını incelemek istersen yazımıza ulaşabilirsiniz.

  • En Çok Arıza Yapan Arabalar Açıklandı. Bu Arabalar Sanayiden Çıkmıyor! Yorumlar

“En Çok Arıza Yapan Arabalar Açıklandı. Bu Arabalar Sanayiden Çıkmıyor!” yazısında 2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir